JARNÝ REŠTART

Doprajte svojmu telíčku jarné prebudenie po zime. Praktický návod ako podporiť detox pečene. Ako cez podporu trávenia podporiť imunitu, zbaviť sa rôznych kožných problémov, podporiť psychiku a veľa iných zaujímavostí. Vypočujte si video a pusťte sa do toho.

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Tu si stiahnite recepty na podporu elementu DREVO <<<

Produkty, ktoré spomínam vo videu:

Mercaba elixír - čistí naše črevá, podporuje detox. Mimoriadne vhodný pri rôznych kožných problémoch a oslabenej imunite. Kliknite a preskúmajte <<<

Esenciálny olej COLDET <<< Čistí črevá a upravuje trávenie.

Esenciálny olej MIRACLE <<< Vhodný pri prekyslení organizmu. Upravuje acidobazickú rovnováhu v tele.

ZELENÝ JAČMEŇCHLORELLA.

Esenciálny olej DETOL <<< Podporuje detoxikáciu pečene.

Pečeň - malá továreň v našom tele...

Podľa Tradičnej čínskej medicíny je JAR (približne od 15.2. do 14.5.) obdobím PEČENE a ŽLČNÍKA. V tomto období sú tieto orgány najcitlivejšie na naše škodlivé zásahy. Zároveň však aj najlepšie prijímajú akúkoľvek podporu a majú väčšiu schopnosť sebaregenerácie. Preto by sme ich mali práve v tomto období prírodne podporiť.

PEČEŇ vypovedá o našom vzťahu k ľuďom.  Vypovedá o tom, ako dokážeme iných ľudí (ne)kritizovať a (ne)posudzovať. Ukazuje nám tiež, ako dokážeme tolerovať nedostatky druhých, či ich dokážeme rešpektovať, ustupovať, zmäkčovať. Alebo nám ukazuje, akí sme zatvrdnutí vo svojich postojoch a názoroch.

ŽLČNÍK zasa ukazuje na našu (ne)spokojnosť. Ukazuje ako prijímame udalosti vo svojom živote. Každá myšlienka nespokojnosti v zmysle „prečo ja?“, je ako zrniečko piesku do nášho žlčníka, ktorý sa ukladá tak dlho, až si vytvoríme kamene. Žlčník je podľa TČM dirigentom organizmu. Môžeme si ho predstaviť ako dávkovač, ktorý nám presne dávkuje žlč, podľa toho, čo zjeme - na trávenie mäsa a tukov použije viac žlče, na jablko takmer žiadnu. Keď však trávenie neprebieha ako má, potrava začne zahnívať v hrubom čreve. To vedie následne k prekysľovaniu tela a zbytočne sa tak zaťažuje pečeň, ktorá tieto škodliviny filtruje. Telo potrebuje prekyslenie vyrovnať a siaha po zásobách minerálov - najmä vápnik a horčík. Ich nedostatok sa následne objaví ako oslabenie, ktoré by sme s pečeňou nespájali. A problém je na svete - bolí nás hlava, tuhnú nám svaly, máme migrény, tuhne nám šija. To je dôvod, že na jar má veľa ľudí problém s krčnou chrbticou a depresiami.

Začiatok často nájdeme v našej nespokojnosti a potlačenej zlosti a koniec odstránenie žlčníka. Ak sme zvyknutí potláčať svoje emócie a nedokážeme ich s láskou vyjadriť, tieto sa hromadia v orgánoch, ktoré s nimi energeticky ladia. Pečeň a žlčník milujú toleranciu a spokojnosť.

Príznaky oslabenia PEČENE a ŽLČNÍKA:

  • bolesti a tlak v ľavom podrebrí
  • nafukovanie, problémy s vyprázdňovaním
  • celkové stuhnutie a napätie tela /kŕčné svaly, skracovanie šliach, tuhnutie kĺbov/
  • celková slabosť
  • bolesti a zápaly kĺbov - hlavne bedrových
  • jednostranné bolesti hlavy
  • bolesti chrbtice - najmä krčnej a strednej strany chrbta
  • rôzne kožné problémy
  • problémy s očami, zápaly spojiviek
  • tiež nadmerná chuť na sladké
  • nevysvetliteľná a trvalá únava
  • zlé psychické stavy
  • nepravidelná a bolestivá menštruácia
  • silný PMS
  • svrbenie a vyrážky v oblasti pohlavných orgánov
  • pruh na miešku u mužov
  • bolestivá erekcia
  • bolesti a opuchy v podpazuší
  • časté závrate
  • chrapot, chrapľavý hlas
  • hučanie v ušiach
  • sucho v krku
  • horká chuť v ústach
  • astma
  • kurie oká a otlaky
  • akné / vznikajúce ako dôsledok zanesenia a infekcie mazových žliaz kvôli poruche metabolizmu tukov/
  • autoimunitné ochorenia
  • alergie
  • problémy so spánkom

Čo pečeň a žlčník oslabuje najviac:

Údeniny, mliečne výrobky, smažené pokrmy, biela múka. Doporučuje sa vylúčiť, alebo aspoň výrazne obmedziť živočíšne produkty, mäso max. 1 x týždenne, aj to najlepšie rybu.

Patogén je VIETOR - tým je myslené nie len veterné počasie, ale aj STRES.

Zmenou nastavenia vo svojej hlave veľmi pomôžete svojej pečeni:

Ak cítite oslabenie doporučujem vrele zmeniť svoje postoje, prijímať druhých s láskou, zmäkčovať, naučiť sa ustupovať.  Nerozčuľovať sa nad správaním druhých. Naučiť sa byť spokojný s tým, čo je, čo mám. Naučiť sa prijať, že to, čo sa deje je najlepšie pre mňa, aj keď to tak možno nevypadá a ani sa mi to nepáči. Pochopiť, že každá situácia, aj tá najnepríjemnejšia, je tu pre mňa, pre moje pochopenie. Vždy a za každých okolností.

Čím viac sa mi to nepáči, tým viac si to potrebujem prežiť a pochopiť, že mám k situácii zmeniť svoj postoj. Pochopiť a prijať, že všetko sa deje pre moje dobro, pre môj duchovný posun a vývoj. 

Ventilujte svoju zlosť:

Ak to neviete potrebujete sa to naučiť. Krik a hádky môžu byť krátkodobá prvá pomoc. Naučte sa ventilovať aktivitou, športom, môžete vygruntovať dom 🙂 Najlepšou terapiou pre pečeň je znovuobjavenie detskej radosti. Robte čo vás baví a nezabudnite sa pri tom tešiť ako malé deti 🙂

Prírodná očista je výborná na regeneráciu pečene a žlčníka

No a na fyzickej úrovni môžeme začať výberom vhodných potravín a prípadne doplniť o vhodné doplnky výživy. Základné princípy som zhrnula aj vo videu. Farbou elementu Drevo je farba ZELENÁ  / pre uľahčenie a lepšie zapamätanie sa celá stránka nesie v zelenom duchu/. Chuťou - chuť KYSLÁ. Podľa týchto princípov som pre vás vypracovala zoznam potravín na podporu pečene. Doporučujem zaradiť do jedálnička najmä na jar a aj vtedy, keď pociťujete oslabenie.

PRE PRIPOMENUTIE: Robte to, čo vás baví a nezabudnite pri tom prežívať zápal detskej radosti 🙂

Naučte sa ventilovať, odpúšťať a dobre sa rozhodovať. Jar je ideálnym obdobím na rozbiehanie nových projektov. Doprajte vašim orgánom poriadny jarný detox. Pripravím pre vás postupne pár receptov a návod ako používať doplnky výživy BEWIT.