Mrkvový krém s pomarančom
RECEPT A VIDEONÁVOD
Niekedy nakúpime viac mrkvy a potom je nutné ju skonzumovať. Tento mrkvový krém sme začali variť v reštaurácii a naši stravníci si nešli vynachváliť. Recept je upravený na 5elementovú kuchyňu, bielkoviny som doplnila červenou šošovicou, aby lepšie sýtil a môžete si pochutnávať. Keď pridáme do polievky akúkoľvek bielkovinu, stáva sa hlavným chodom a môžete konzumovať na raňajku, obed, aj večeru.
POTREBUJEME:
- 5 ks väčšia mrkva
- 2BIO pomaranče aj s kôrou
- 2PL zázvorovej šťavy
- 2ks cibuľa
- 4PL červenej šošovice
- soľ, mleté čierne korenie, kurkuma
- 1 plechovka kokosového mlieka
- citrónová šťava a shoyu omáčka podľa chuti
- 1PL prepusteného masla
POSTUP:
→ Cibuľu očistíme a nakrájame do základu. Červenú šošovicu poriadne prepláchneme, mrkvu očistíme a nakrájame.
→ Najskôr si urobíme cibuľový základ na prepustenom masle, pridáme koreniny, osolíme a pridáme naakrájanú mrkvu, ktorú jemne asi minútku ešte orestujeme. Následne pridáme prepláchnutú šošovicu, zalejeme vývarom alebo vodou a povaríme do zmäknutia mrkvy a šošovice. Trvá to asi 10minút.
→ Medzitým si ošúpeme pomaranče
Natočila som pre vás aj kompletný videonávod
Účinky mrkvy podľa TČM:
- Stimuluje trávenie, vyživuje slezinu, zlepšuje zrak, čierny kašeľ, omladzuje pokožku a vlasy, prečiťuje horúčosť, detoxikuje, posilňuje všetky orgány, odstraňuje osýpky, zvlhčuje črevá, protinádorová
Chcete sa po jedle dobre cítiť?
Pozrite si záznam z vysielania. Dodržiavajte tieto tri veci a môžete ladiť - váhu, hormóny aj zdravie.