Mrkvový krém s pomarančom

RECEPT A VIDEONÁVOD

Niekedy nakúpime viac mrkvy a potom je nutné ju skonzumovať. Tento mrkvový krém sme začali variť v reštaurácii a naši stravníci si nešli vynachváliť. Recept je upravený na 5elementovú kuchyňu, bielkoviny som doplnila červenou šošovicou, aby lepšie sýtil a môžete si pochutnávať. Keď pridáme do polievky akúkoľvek bielkovinu, stáva sa hlavným chodom a môžete konzumovať na raňajku, obed, aj večeru.

POTREBUJEME:

  • 5 ks väčšia mrkva
  • 2BIO pomaranče aj s kôrou
  • 2PL zázvorovej šťavy
  • 2ks cibuľa
  • 4PL červenej šošovice
  • soľ, mleté čierne korenie, kurkuma
  • 1 plechovka kokosového mlieka
  • citrónová šťava a shoyu omáčka podľa chuti
  • 1PL prepusteného masla

POSTUP:

→ Cibuľu očistíme a nakrájame do základu. Červenú šošovicu poriadne prepláchneme, mrkvu očistíme a nakrájame.

→ Najskôr si urobíme cibuľový základ na prepustenom masle, pridáme koreniny, osolíme a pridáme naakrájanú mrkvu, ktorú jemne asi minútku ešte orestujeme. Následne pridáme prepláchnutú šošovicu, zalejeme vývarom alebo vodou a povaríme do zmäknutia mrkvy a šošovice. Trvá to asi 10minút. 

→ Medzitým si ošúpeme pomaranče

Natočila som pre vás aj kompletný videonávod

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Účinky mrkvy podľa TČM:

  • Stimuluje trávenie, vyživuje slezinu, zlepšuje zrak, čierny kašeľ, omladzuje pokožku a vlasy, prečiťuje horúčosť, detoxikuje, posilňuje všetky orgány, odstraňuje osýpky, zvlhčuje črevá, protinádorová

Chcete sa po jedle dobre cítiť?

Pozrite si záznam z vysielania. Dodržiavajte tieto tri veci a môžete ladiť - váhu, hormóny aj zdravie.