Raňajková ryžová polievka
Často varím štýlom "čo chladnička dá" a keď následne premýšľam nad liečivými účinkami, sama sa čudujem. Napríklad táto ryžová polievočka dnes ráno. Bolo treba skonzumovať bielu reďkovka a zavolal na mňa aj stopkový zeler. Ryžu natural som mala uvarenú v chladničke A vznikla chutná, sýta, ľahko stráviteľná až by som si dovolila tvrdiť liečivá polievka.
Potrebujeme:
1 biela reďkovka, 2stonky stopkového zeleru, 3PL uvarenej ryže natural, mletá rasca, korenie, ľanový olej a 1ČL miso pasty - z hnedej ryže. Na posyp som použila mladú cibuľku.
Postup:
Nadrobno som nakrájala bielu reďkovku a stopkový zeler, potom som ich orestovala krátko na ľanovom oleji, pridala som koreniny a uvarenú ryžu natural. Zaliala som vývarom, ak nemáte, môžete vodou a povarila som asi 7minút. Nakoniec som zjemnila 1PL sójovej smotany.
Miso pastu som rozpustila v horúcej polievke. Polievku som odstavila zo zdroja tepla a pridala som rozpustenu miso pastu. Nechala som chvíľu fermentovať a bolo hotovo.
Sypala som nakrájanou mladou cibuľkou
Takéto jedlá oceníte pri ryžovej očiste. Keď svojmu telu doprajete občas odľahčený deň, odmení sa vám v podobe zdravia a vitality.