Cícerové placky

Jednoduché, chutné, vyvážené, plné zdravia.

Vznik mojich receptov je väčšinou čo dom dal. Nikdy sa striktne nedržím surovín uvedených v recepte, keď niekde hľadám inšpiráciu. Tak to bolo aj pri vzniku týchto placiek. V uzavretej skupine o chudnutí vybehol recept so zeleninovými plackami s tofu. Tofu som doma nemala a dostala som veľkú chuť na niečo vyprážané. Mala som však uvarený cícer a baby špenát. A recept bol na svete. Išlo mi aj vyváženosť. Keď si takéto placky narobím na nejaký výlet, nech tam je všetko, čo by tam malo byť.

Sú veľmi chutné s variabilitou v podávaní. Môžete podávať s dusenou zeleninou, so zeleninovým pyré, so šalátom, s polentou, môžete ich vložiť do celozrnnej žemle a máte super jedlo na cesty. Ja som podávala s topinamborovo – petržlenovým pyré.

Na placky potrebujeme:

1hrnček uvareného cíceru

2PL mletých ľanových semiačok

2PL mletých ovsených vločiek

3 strúčiky cesnaku

1 hrsť nasekaného baby špenátu

Trochu citrónovej šťavy

Soľ, čierne korenie, mletá rasca

Kukuričná strúhanka na obaľovanie

Rastlinný olej na vyprážanie

Uvarený cícer mixneme ponorným mixérom a dvama lyžicami olivového oleja a pár lyžicami vody. Nemusí byť celkom na pyré, môžu ostať kúsky cíceru. Pridáme mleté semiačka a mleté ovsenné vločky, osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak a poriadne premiešame. Zmes by mala vyzerať ako na fašírky. Do zmesi primiešame hrsť nakrájaného špenátu a tvarujeme placky, ktoré obaľujeme v kukuričnej strúhanke a vyprážame na oleji. Po upečení necháme prebytočný tuk stiecť do servítky.

Dobrú chuť!