Zelenina vyprážaná v tempure

Chrumkavú tempuru si zamilujete.

Chrumkavá a lahodná. Budú ju u vás doma milovať všetci. Viem to, lebo keď je v ponuke denného menu neostane nikdy ani jedinká porcia. Môžete ju kombinovať s pyré podľa chuti a nálady. My sme ju tentokrát podávali so zemiakovo – chrenovým pyré.

Zelenina v tempure

Potrebujeme:

Zeleninu podľa chuti / brokolicu, cviklu, batáty, mrkvu, petržlen, karfiol, tekvicu.../

Hrašku na obaľovania

Studenú vodu

Soľ

Trochu vodky / pri fritovaní sa alkohol odparí, dodá však tempure chrumkavosť/

Postup:

Zeleninku si umyjeme a nakrájame na kúsky aké chceme mať na tanieri. Pri koreňovej zelenine je dobré ju jemne zablanšírovať do mäkka.

Z hrašky, soli, vody a vodky si pripravíme cestíčko s konzistenciou na palacinky. Zeleninku najskôr obaľte v suchej hraške a následne vložte do cestíčka. Vyprážajte na rozpálenom oleji do chrumkava. Trvá to cca 3minútky z každej strany.

Zemiakovo – chrenové pyré

Potrebujeme pre 4osoby:

Asi kilo zemiakov

Vodu

Soľ

Čerstvý chren

1-2dcl sójovej smotany

Postup:

Zemiaky očistíme, umyjeme a uvaríme klasickým spôsobom v osolenej vode. My zemiaky varíme do mierneho rozvarenia. Vodu scedíme, trochu necháme  a zemiaky rozmixujeme tyčovým mixérom. V mise zmiešame sójovú smotanu a chren nastrúhaný na jemno. Pridajte si podľa chuti. Túto zmes nalejeme do zemiakovej kaše a poriadne premiešame. Na konci môžete pridať trochu olivového oleja na zjemnenie chuti.

Podávajte s trhaným listovým šalátom dochuteným na sladko kyslo.