HLAVNÉ JEDLÁ
Zelenina vyprážaná v tempure

Chrumkavá a lahodná. Budú ju u vás doma milovať všetci. Viem to, lebo keď je v ponuke denného menu neostane nikdy ani jedinká porcia. Môžete ju kombinovať s pyré podľa chuti a nálady. My sme ju tentokrát podávali so zemiakovo – chrenovým pyré.
Zelenina v tempure
Potrebujeme:
Zeleninu podľa chuti / brokolicu, cviklu, batáty, mrkvu, petržlen, karfiol, tekvicu.../
Hrašku na obaľovania
Studenú vodu
Soľ
Trochu vodky / pri fritovaní sa alkohol odparí, dodá však tempure chrumkavosť/
Postup:
Zeleninku si umyjeme a nakrájame na kúsky aké chceme mať na tanieri. Pri koreňovej zelenine je dobré ju jemne zablanšírovať do mäkka.
Z hrašky, soli, vody a vodky si pripravíme cestíčko s konzistenciou na palacinky. Zeleninku najskôr obaľte v suchej hraške a následne vložte do cestíčka. Vyprážajte na rozpálenom oleji do chrumkava. Trvá to cca 3minútky z každej strany.
Zemiakovo – chrenové pyré
Potrebujeme pre 4osoby:
Asi kilo zemiakov
Vodu
Soľ
Čerstvý chren
1-2dcl sójovej smotany
Postup:
Zemiaky očistíme, umyjeme a uvaríme klasickým spôsobom v osolenej vode. My zemiaky varíme do mierneho rozvarenia. Vodu scedíme, trochu necháme a zemiaky rozmixujeme tyčovým mixérom. V mise zmiešame sójovú smotanu a chren nastrúhaný na jemno. Pridajte si podľa chuti. Túto zmes nalejeme do zemiakovej kaše a poriadne premiešame. Na konci môžete pridať trochu olivového oleja na zjemnenie chuti.
Podávajte s trhaným listovým šalátom dochuteným na sladko kyslo.