KOLÁČE A DEZERTY
Amarantovo - vanilkové mufiny

Tieto mafiny sú krehké a budú vám chutiť ako desiata, či olovrant. Chuť orieškového amarantu a sladkých čučoriedok ma dostala. Sú celkom celozrnné. Najlepšie si ich vychutnáte s pohárom špaldovej kávy.
Potrebujeme:
150gr uvareného amarantu
200gr celozrnnej hladkej špaldovej múky
100gr nerafinovaného cukru
3 domáce vajcia
1 prášok do pečiva
1 vanilkový puding
1dcl rastlinného mlieka
1dcl oleja
150gr čučoriedok
Vanilkový struk alebo vanilkovú pastu
Postup:
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme uvarený amarant, vanilku, olej a mlieko a poriadne premiešame. Do zmesi pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vanilkovým pudingom. Vznikne vláčne cesto do ktorého primiešame čučoriedky. Ja som použila mrazené. Hotové plníme do formy na pečenie na mafiny pri teplote 175 stupňov asi 25minút.