Mandľové marokánky

Koláčiky na vianočný stôl. Sú plné mandlí a sušeného ovocia – použila som hrozienka a sušené marhule.

Koláčiky na vianočný stôl. Sú plné mandlí a sušeného ovocia – použila som hrozienka a sušené marhule. Koláčiky sú sladené javorovým sirupom. Ten používam veľmi rada, pretože koláčiky vždy dobre a zdravo dosladí.

Potrebujeme:

200gr lúpaných mandlí
100gr sušeného ovocia
4PL javorového sirupu
40gr masla
1dcl rastlinného mlieka
1PL namletého ľanového semiačka
2PL mandľovej múky

Na ozdobu: horká čokoláda najmenej 70percentná, sekané mandle.

Najskôr si očistite a nasekajte nahrubo mandle. Sušené marhule nakrájajte tiež na malé kocky.
Mlieko a maslo dáme do hrnca a varíme pokiaľ sa maslo celkom nerozpusí. Pridáme sirup, múku a metličkou poriadne premiešame. Nakoniec primiešame orechy a sušené ovocie. Vznikne kompaktná hmota, ktorú lyžicou ukladáme na papier na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre na 160stupňov. Pečieme asi 20 minút. Necháme na plechu vychladnúť.
Hotové marokánky polejeme čokoládou a zdobíme nasekanými mandľami. Ja som pridala aj pomleté lyofizované maliny.

Ak by ste chceli vyskúšať aj chutné medovníčky z ražnej múky, recept nájdete tiež na mojich stránkach. Keď vyskúšate, iné už nebudete ani skúšať. Tu nájdete recept.