Mandľové cookies

U nás v reštaurácii predávame ako teplé rožky. Tá chuť stojí za to.

Čo tak chutný bisquit ku špaldovej kávičke? Ozajský! Plný zdravých ingrediencií, ktoré spolu dokonale ladia a bez éčiek. Hotové sú za pár minút. Keď som ich upiekla doma prvý krát na skúšku pôvodný plán bol, že vezmem v pondelok do Alandy na ochutnávku. Neostalo. Manžel najskôr nechcel, ochutnal a už neprestal mlsať. Deti rovnako. Chuť mandlí, hnedého cukru Muscovado, javorového sirupu a kokosu je dokonalá. Ak nemáte doma cukor Muscovado použite hnedý trstinový cukor. Po vychladnutí odložte do krabičky a budete mať pre nečakané návštevy, alebo na dlhšie cesty. Takéto zaručene v obchode nekúpite.

Potrebujeme:

1 hrnček ovsenných vločiek

1 hrnček celozrnnej špaldovej múky /polohrubej/

1 hrnček kokosu

1 hrnček hrozienok/ nemusia byť – môžete vymeniť za kúsky čokolády/

½ hrnčeka sekaných mandlí

1 hrnček cukru Muscovado

2PL javorového sirupu

150gr masla/ pre verziu vegan použite kokosový tuk, prípadne Aslan/

2PL vody

½ čl sódy bicarbóny

Hrozienka opláchnite, mandle nasekajte a všetky suché ingrediencie poriadne premiešajte. Pridajte rozpustený tuk a javorový sirup. Poriadne premiešajte na husté cesto.

Rúru vyhrejte na 160stupňov. Plech vysteľte papierom na pečenie. Mokrými rukami vytvorte guličky, z ktorých vytvorte na plechu malé placky. Vo vyhriatej rúre pečte asi 15-18 minút. Záleží podľa tipu rúry.

Po vychladnutí skladujte v uzatvorenej nádobe.

TIP: Namiesto cukru na dosladenie môžete použiť 200gr ďatlí. Polovicu namočte a mixnite na pyré a druhú polovicu nakrájajte na malé kocky. Všetko zmiešajte s ostatnými ingredienciami. Takto ich pečiem doma ešte častejšie ako s cukrom.