Medovníčky

Tieto medovníčky musíte vyskúšať. 

Skúsila som len z ražnej múky podľa overeného receptu. Tieto pečiem roky a iné nebudem ani skúšať. Sú hneď mäkké. Aj keď ako všetky suché koláčik budú lepšie, keď postoja pár dní.

Pridala som ich pred Vianocami aj do uzavretej skupiny na FB a mali veľký úspech. S cestom sa výborne pracuje a ich chuť vás dostane.

Potrebujeme:

750gr ražnej múky jemne mletej
1,5 čl perníkového korenia
200gr trstinového cukru jemne mletého
1čl sóda bicarbóna
3 vajcia – najlepšie domáce
200gr medu
150 gr masla

Do hrnca dáme maslo a med a zohrievame až pokým sa maslo úplne nerozpusí. Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme perníkové korenie, sódu a primiešame rozpustené maslo s medom. Nakoniec pridáme múku a vymiešame cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme odpočívať celú noc. Na druhý deň vyvaľkáme a vykrajujeme medovíky, ktoré pečieme na 160stupňoch asi 10minút. Zdobíme podľa chuti a nálady :)