Domáca chrumkavá granola

Tiež radi pochrumkávate zdravo?

Domáce granoly sú chrumkavé a si ich obľúbite, lebo budete vedieť, čo ste do nich dali. Hlavne žiadne éčka a nezdravé tuky. U nás doma sa osvedčila na oživenie raňajkových kaší alebo len tak do rastlinného mlieka. Sladila som domácim medom a tuková zložka - kokosový olej. Nemusíte šetriť ani medom ani olejom.

Budete potrebovať:
2 hrnčeky ovsenných vločiek
1 hrnček orechov podľa chuti
1hrnček ľanových semiačok
1 hrnček sušeného ovocia
vanilková esencia
2PL lyžice medu
2PL kokosového oleja
Na dochutenie škorica alebo kardamón

Postup:

Zmes zmiešajte v miske a pridajte nakoniec tuk a med. Poriadne premiešajte rukami, ono sa to bude lepiť na prsty :)
Dajte na plech vystlaný papierom a pečte vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 15 - 20minút. Hotovú granolu nechajte poriadne vychladnúť a uskladnite v uzavierateľných nádobách. Ak chcete aby vydržala dlhšie môžete skladovať v chladničke. Vydrží aj tri týždne.