Špargľa opečená na masle, vajíčko, klíčky

Tip na májové raňajky pre zamilovaných :)

Keď príde prvá májová nedeľa, sezóna špargle sa nesie v celej svojej paráde. Ja som zástancom sezónneho varenia a navrhujem, poď jesť to, čo rastie a ponúka nám naša Matka Zem.

Špargľa je ozaj chutná zelenina. My doma varíme z nej jemné krémové polievky, pridávame do rizota alebo len tak opečieme na masle a pojedáme ako prílohu.

Príprava je veľmi jednoduchá: špargľu poriadne umyte a môžete odrezať konce, ktoré potom pridáte do polievky. Jemne osoľte, okoreňte čiernym korením a opekajte na masle z každej strany asi tri minútky. Hotovo! Môžete podávať.

My sme si dali na raňajky s domácim vajíčkom a hrachovými klíčkami. Veľká dobrota.

Podmienkou je, aby špargľa bola čerstvá. Pri tomto recepte musíte mať istotu.