Hustá fazuľová polievka s batátmi a údenou paprikou

Keď začne zima klopať na dvere, uvarte si práve túto polievku.

Keď začne zima klopať na dvere začnú sa nám prirodzene žiadať teplé polievky. Kombinácia surovín je vynikajúca na zahriatie. Je veľmi chutná a nájdete aj spôsob zahustenia, ktorý ma naučili naši kuchári u nás v Alande. Už nezahusťujem inak.

Potrebujeme:

2 cibule očistené a nakrájané na kocky

2 strúčiky cesnaku

1 hrnček uvarených fazuliek adzuki do mäkka

1 väčší batát

1 mrkva

1 petržlen

3PL prepláchnutého pšena

Soľ

½ čl kurkumy

1 čl údenej papriky

3 bobkové listy

6 bobuliek čierneho korenia

3PL oleja

1 PL jablčného octa

2PL shoyu omáčky

Voda alebo vývar

Na oleji orestujeme cibuľu do zlata, pridáme nakrájané spolu s kurkumou, údenou paprikou, bobkovým listom a čiernym korením. Necháme minútku prevoňať a pridáme nakrájame zeleninu, chvíľu restujeme a zalejeme vodou alebo vývarom. Po 5 minútach varenia pridáme prepláchnuté pšeno, osolíme  a varíme ešte 10minút. Na konci pridáme do polievky uvarené adzuki.