Pšenová kaša s mrkvou, cuketou, šampiňónmi a pekanovými orechami

RECEPT NA DOSLOVA ŽIVOTABUDIČ

Pšeno, mrkva, cuketa je priam ideálna kombinácia na podporu orgánov. Doladila som koreninami - senovka grécka a tymián a vznikla doslova liečivka. Ak máte v obľube slané kaše, táto vám zaručene bude chutiť.

POTREBUJEME:

  • 1hrnček uvareného pšena
  • 1 väčšia mrkva
  • 1/2 väčšej alebo jedna menšia cuketa
  • 2dcl rastlinného mlieka
  • 1PL prepusteného masla
  • soľ, čierne korenie, kurkuma, senovka grécka, čerstvý alebo sušený tymián
  • orechy alebo semiačka
  • 6 šampiňónov nakrájaných na plátky

POSTUP:

→ Mrkvu, cuketu a šampiňóny nakrájame nadrobno. Pšeno poriadne prepláchneme a uvaríme vo vode v pomere 1:2. Ak v predpríprave fermentujete, tak si vopred nafermentujte a tak uvarte.

→ Na prepustenom masle orestujeme mrkvu, po asi 4minútach pridáme šampiňóny a cuketu a pokračujeme v restovaní. Trvá to asi 4minútky. Pridáme koreniny, trochu rastlinného mlieka a uvarené pšeno. Konzistenciu si urobte tak, ako máte radi.

→ A môžeme podávať. Navrch pridáme orechy, ktoré sme cez noc namočili do slanej vody a prepláchli. Dobrú chuť!

Takouto kašou vyživíte celý okruh Drevo - Zem - Voda

  • Cuketa je chladnej povahy, výborne sa hodí pre ženy v menopauze, čistí letnú horúčosť, tonizuje jin, harmonizuje horúčosť v žalúdku. Pšeno okrem sleziny posiluje obličky, preto je obzvlášť vhodné počas tehotenstva, ale pre všetkých vyťažených tiež, tonizuje qi a krv, rozpúšťa vlhkosť, transformuje hlien, močopudné, detoxikačné...Tymián má fantastické účinky na orgány stredu a podporuje element kov, proti únave, na podporu dýchacích ciest, posiluje imunitný systém.

Chcete sa po jedle dobre cítiť?

Pozrite si záznam z vysielania. Dodržiavajte tieto tri veci a môžete ladiť - váhu, hormóny aj zdravie.