Spojenie s Matkou Zemou cez svoje telo

Prečo by sme sa najmä my ženy mali prepojiť s Matkou Zemou? Práve na mňa vybehol ženský seminár. V poslednej dobe vnímam, že týchto seminárov je veľmi veľa. Sama som pár navštívila a prežila silné zážitky. Sama za seba to ale vnímam tak, že veľa vecí nám v živote fungovať nebude, pokiaľ sa nenapojíme na energiu Matku Zeme. Pokým si nezažijeme ten pocit, že práve cez energiu naše Matky zeme sa dokážeme prepojiť na silu našej rodovej línie a na zdroj, ktorý je v každej z nás. Oveľa lepšie sa potom dokážeme prepájať so svojim telom cez pocity a intuíciu. Cítiť a vnímať svoje vlastné pocity cez jemnosť je z môjho pohľadu veľká vec.

Pokiaľ si prajeme urobiť v našom živote zmenu je potrebné dívať sa na svoju existenciu celistvo. Aby mali naše snahy efekt a dopad, tak je potrebné pracovať a zvedomovať na úrovni tela, mysle a ducha – srdca. Jedine po prepojení týchto častí môžeme vojsť do celistvosti.

Aby sme celistvo pracovali so svojou silou, aby sme rozumeli svojmu životu, tak je potrebné naučiť sa najskôr porozumieť svojmu TELU. My sme ale veľmi dlhú dobu boli odkláňaní od pozornosti svojho tela. Pamätám si sama svoje detstvo, pubertu a dospievanie. Nikto ma nikdy neučil klásť dôraz na svoje pocity a emócie. Na nejaké trúchlenie nikdy nebol čas. Napriek tomu, že v čase dospievania som bola v strete s ťažkou onkologickou chorobou mojej maminky, ani nás nenapadlo v tej dobe pozrieť sa na túto chorobu z iného uhla pohľadu, ako z pohľadu lekárov a toho, že jednoducho maminka ochorela a tak to je. Že by príčinou mohlo byť dlhodobé vnútorné trápenie, nespracované emócie, život v strachu, tak to si vtedy nikto nedokázal ani pripustiť.

Preto som sama už roky opatrná. Čo mi telo hovorí? Ako sa cítim v danej chvíli? Na čo mám v ktorej fáze mesiaca chuť? Čím svoje telo vyživujem počas roka? Keď niečo nie je v súlade, tak telo nás vždy upozorní. Nechcenými pocitmi. Úzkosťou. Chorobou. A keď nepočúvame, tak môžeme dostať od tela peknú príučku, aby sme spozorneli, a konečne niečo zmenili. Akonáhle zvýšime pozornosť a citlivosť na svoje telo, dostaneme veľa odpovedí. Zistíme, že veľa odpovedí dokážeme načítať cez signály tela. Na začiatok je veľkým krokom prijímať svoje telo také, aké je. Neopovrhovať svojim telom a nesnažiť sa nasilu niečo na ňom meniť.

Prvým krok je REŠPEKT k svojmu telu a druhým krokom je KOMUNIKÁCIA s Matkou Zemou. Naučiť sa vnímať potreby svojho tela cez ročné obdobia a svoje vnútorné orgány. Úplne mi učarovala teória klasickej čínskej medicíny, ktorá vníma naše telo ako jeden veľký celok. Cez zdravotné ťažkosti a tiež emócie a myšlienky dokážeme načítať, ktorý z dôležitých vnútorných máme oslabený, prípadne podľa ročného obdobia sa vieme cez podporu svojich vnútorných orgánov cez bylinky, stravu a mentálny zámer naladiť na svoje telo. Týmto spôsobom dokážeme kultivovať svoju energiu, a manifestujeme do okolitého sveta úplne iné vibrácie. Náš prístup sa z nevedomého zmení na vedomí, začneme si vyberať to, čo je v danom období pre nás najlepšie.

JAR

Tak ako v prírode, aj v našom tele začne na jar všetko ožívať. Po období oddychu, po období, kedy bolo potrebné načerpať čím najviac energie prichádza obdobie rastu. Je čas vyjsť na svetlo sveta s projektami, ktoré sme si dlhšiu dobu plánovali. Je ideálny čas vyjsť zo zanorenej ulity a ukázať sa svetu. Oveľa viac nás to začne ťahať do záhrady, kde budeme mať chuť pracovať so zemou, vysádzať nové rastlinky a pozorovať ako rastú. Oveľa viac nás to začne ťahať do prírody na prechádzky, ale aj medzi ľudí. Pokiaľ sme nerešpektovali základné zákony prírody, pokiaľ sme sa v zime vyčerpali a telo vyživovali nesprávnou stravou, tak sa môže veľmi ľahko stať, že táto prudko vystrelená (jangová) energia nám môže spôsobiť aj zdravotné ťažkosti. Nie je náhoda, že v tomto období sa začnú oveľa viac objavovať alergie rôzneho druhu, astma, kašeľ, vyrážky. V neposlednom rade bývame podráždení a jedovatí, rýchlo sa rozčúlime. Z pohľadu čínskej medicíny sú  v období jari na vrchole orgány pečene a žlčníka. A práve tieto orgány potrebujú práve v tomto období našu pozornosť. Pečeň si môžete predstaviť ako malú továreň v našom tele. Prechádza cez ňu všetko toxické. Ak sme to cez rok prehnali s mastnými a vyprážanými jedlami, liekmi, alkoholom, tak o to viac pozornosti potrebujeme našej pečeni dať. Potrebujeme doslova odľahčiť. Pečeň je orgán, ktorý sa dokáže krásne revitalizovať. Čínska medicína nazýva pečeň aj ako generála. Generál, ktorý dáva príkazy všetkým orgánom. Pokiaľ je však zaťažená, tak si kľudne predstavte, aké príkazy dáva taký oslabený generál. Bude ho vôbec niekto počúvať? No asi málokto. Je fajn v tomto období urobiť z oslabeného generála opäť osobnosť, ktorá dáva príkazy s ľahkosťou a radosťou.

Ako na to?

Doprajme si na tanieroch všetko zelené, a také, čo práve rastie. Výborné sú rôzne divoké bylinky, ktoré vykuknú na lúkach. Tiež začnime nakličovať, prípadne pestovať rôzne mikrobylinky. Dodajú telu presne tú energiu rastu, ktorú v tomto období vidíme všade okolo seba. Zaraďme na naše taniere viac zelených šalátov a viac potravín s jemne chladivou energiou, ktorá tú horúcu trochu schladí – fazule adzuki, cukety, karfiol, brokolica, koreň rebarbory, petržlen, paštrnák, zeler, pór, špenát, kustovnica, čerešne, citrón, liči, granátové jablko, brusnice, čučoriedky a kvalitné oleje lisované za studena.… V raňajkových kašiach pokračujeme aj na jar, aby sme neoslabovali orgány stredu, ale z obilnín si môžeme vybrať napríklad pšenicu jednozrnku a uvariť si z nej raňajkovú kašu, pretože krásne ochladzuje a spriechodňuje našu energiu qi.Výborné sú tiež žito a kamut. Naučme sa jesť tri krát denne a popíjať teplú vodu.

Ostatnémak, pistáciové orechy, sézamové semiačka, aníz, oregáno, medvedí cesnak, rozmarín, paprika sladká, rasca čierna, ligurček, ryžový ocot, jablčný ocot, stévia, ume ocot.

Esenciálne oleje a koreniny na podporu elementu Drevošalvia muškátová, geránium, palmarosa, ruža, harmanček, fenikel, grapefruit, ylang – ylang, aníz, čierne korenie, kardamón, fenikel, levanduľa, citrón, citrónová tráva, mäta prieporná, kurkuma.

Tipy do každého ročného obdobia nájdete v článku, ktorý som napísala ako praktickú pomôcku do vašej kuchyne Ako sa začať stravovať podľa ročných období, a tým zlepšiť svoje fyzické a psychické zdravie.

Chceli by ste vyskúšať pár chutných jarných receptov z mojej kuchyne?

  • Pesto z medvedieho cesnaku
  • Polievka z medvedieho cesnaku a batátov
  • Krémová omáčka s medvedím cesnakom, hlivou ustricovou a údeným tempehom
  • Videonávod na chutnú fermentovanú raňajkovú kašu na jar a leto

No a výborný v tomto období DETOX. Môžeme telo podporiť aj rôznymi zelenými potravinami, ktoré nájdeme ako doplnky výživy na internete. Najväčšiu službu nášmu telu však urobíme, keď ho správne vyživíme prirodzenými potravinami. Tak vieme nastoliť v našom tele veľkú harmóniu. Harmóniu na úrovni tela, na úrovni mysle, na úrovni ducha.

Po dobrom vedenom detoxe akoby sme sa zrazu začali inak cítiť, akoby sme začali aj inak vnímať. Začneme sa cítiť ľahšie nie len na tele, ale aj v našich myšlienkach. Všetko, čo sme si komplikovali ide zrazu nejako jednoduchšie a ľahšie. Začneme sa vnímať a dobre cítiť sami so sebou. To nehovorím len z vlastnej skúsenosti, ale zo skúsenosti 150 účastníkov mojich kurzov vedenej JARNEJ OČISTY PODĽA PIATICH ELEMENTOV. Tento rok som sama mala ťažké transformačné obdobie a nevedela som, či vôbec tento program spustím. Intuícia však hovorí jasnou rečou. Bola by veľká škoda nezdieľať so svetom tieto úžasné vedomosti, princípy ktorých uzdravili na svete množstvo ľudí, a fungujú tu niekoľko tisíc rokov. Pôjdeme pekne podľa pentagramu a vyživíme všetky dôležité vnútorné orgány a podporíme ich v najsilnejšom cykle, aký v prírode existuje – v cykle rodenia.

Všetky podrobné informácie budú dostupné v uzatvorenej skupine na FB. Pre viac info stačí vstúpiť.

Odoberajte novinky z môjho blogu

Prihláste sa k odberu noviniek na mojom blogu a zostaňte so mnou v spojení. Akonáhle tu bude niečo nové, budete o tom vedieť medzi prvými.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů.