Šťavnatá Hokaido bábovka s vlašskými orechami a čokoládou

Autor: Alena Dudášová             Pridané dňa: 20. 11. 2020

Keď už príde na rad Hokaido, tak mám hneď niekoľko receptov v talóne. Aby sme ju za pár dní skonzumovali. Bábovka s tekvicovým pyré je síce trochu hutnejšia, o to však šťavnatejšia. Vyskúšali všetci domáci stravníci. Veľmi im chutila s vyšľahanou domácou šľahačkou.

Skontrolujte skvelé účinky Hokaido tekvice z pohľadu čínskej medicíny

Povaha: neutrálna až teplá, chuť sladká

Účinok: zlepšuje činnosť sleziny, lieči zápchu, detoxikuje pečeň, antidepresívna, diuretická - zmierňuje opuchy, posilňuje činnosť ľadvín a močového mechúra, zlepšuje činnosť srdca a ciev, vhodná v tehotenstve - podporuje zdravý vývoj plodu, protirakovinová, posilńuje imunitu, kožné ochorenia.

Čo potrebujeme:

  • 1 šálka pyré z Hokaido tekvice
  • 3/4 šálky pamely alebo trstinového cukru
  • 2,5 šálky špaldovej múky hladkej
  • 4 bio vajcia
  • štipka soli
  • 1 prášok do pečiva
  • 50gr rozpusteného masla
  • Štipka vanilky alebo vanilkovej pasty
  • 2 hrste nasekaných vlašských orechov
  • 50gr roztopenej čokolády

Postup:

1. Najskôr si pripravíme pyré z tekvice. Hokaido poriadne umyjeme, rozkrojíme, vydlabeme stred a nakrájame na kocky aj s kožou. Uvaríme dommäkka so štipkou soli a môžete pridať trochu morskej riasy, ktorú potom rozmixujte do pyré.

2. Vajcia vyšľaháme spolu so sladidlom, pridáme roztopené maslo, pyré z Hokaido, múku zmiešanú s práškom do pečiva a vanilku. Urobíme cesto.

3. Nakoniec primiešame dve hrste nasekaných vlašských orechov.

4. Bábovkovú formu vymažeme maslom a vysypeme múkou.

5. Tri štvrte cesta vylejeme do bábovkovej formy. 

6. Do ostatného primiešame roztopenú čokoládu a vylejeme navrch na žlté cesto.

7. Pečieme v rúre vyhriatej na 165 - 170stupňov asi hodinu. Po 45minútach vyskúšame pomocou špajly, či už je bábovka hotová. Ak sa ešte lepí, tak ešte necháme dopiecť.

8. Necháme vychladnúť a podávame. 

TIP: Pyré si urobte viac a pripravte si ráno výbornú raňajkovú kašu na podporu stredu: Uvarené pšeno len zmiešajte s Hokaido pyré, dochuťte čiernym korením a kurkumou a navrch pridajte aktivované tekvicové semiačka alebo domáce vajíčko. A ranný životabudič je na svete.

Dobrú chuť!

Viete prečo je fajn dať si teplé raňajky?

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

VITAJTE NA MOJOM BLOGU!

Volám sa Alena. Píšem skvelé recepty a tvorím online programy na vytvorenie vyváženého sezónneho jedálnička. Som odborníčka vo výžive podľa piatich elementov.

STIAHNITE SI ZDARMA

Zadajte svoj email a stiahnite si PDF na podporu imunity zdarma.

Ostatné recepty: