Varíme s radosťou 

PRE VAŠE ZDRAVIE A DOBRÚ NÁLADU

Pozrite si úvodné video

Podľa neho sa veľmi rýchlo zorientujete a budete vedieť čo a ako 🙂

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Ako podporiť imunitu a emočnú stabilitu

Pečeň patrí medzi jangové horúce orgány-chybička vo videu. Neviem prečo som povedala jinové, snáď mi to prepáčite 🙂

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Dôkladná príprava je základ úspechu

Ak ste tu prvý krát začnite na tejto stránke. Kliknite na tlačítko nižšie a prečítajte si pokyny.

Video, ktoré som nahrávala do očisty a lepšie vám pomôže zorientovať sa v nákupných zoznamoch a potravinách.

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Na prvý pohľad sa tento spôsob stravovania môže zdať zložitý. Keď to však začnete vnímať, sami uvidíte, že to nie je žiadna veda.

Vyberte si, čo práve hľadáte

Máte niekoľko možností:

  • Ak ste tu prvý krát a so zdravším spôsobom stravovania začínate, začnite elementom Zem.
  • Alebo môžete začať ročným obdobím, ktoré práve máme.
  • Ak máte prvé skúsenosti so spôsobom stravovania a máte od svojho terapeuta výsledky oslabených elementov, začnite práve tam.
  • Veľmi dôležité je začať základnými pokynmi, ktoré boli uvedené vyžšie na nástenke.
  • Kliknutím na tlačítko v tabuľke niššie sa dostanete k hľadanému elementu.
  • Túto tabuľku nájdete aj samostatne pod názvom ELEMENTY ZDRAVIA v hlavičke webu.

JAR

Pečeň a žlčník sú citlivejšie. Zaraďujeme všetko zelené. Preferujeme klíčenie a naparovanie. Obmedzíme prípravu v trúbe. Denne zaraďujeme kyslé chute a pickles. Najvhodnejšie obdobie pre regeneráciu a očistu.

LETO

Srdce a tenké črevo sú citlivejšie. Sústredíme sa viac na horké a pražené chute.  Môžeme si dovoliť viac surovej zeleniny alebo ju veľmi krátko povaríme. Vyhýbame sa mastným pokrmom. Zaradzujeme viac tofu pre jeho ochladzujúci efekt. Vytvárame pestré a farebné taniere.

BABIE LETO

Posilujeme slezinu, slinivku, žalúdok. Uprednostňujeme varenie vo vode. Pridávame viac sladkej chuti vo forme zeleninových jedál a obilnín. Vyhýbame sa cukru. Zaradzujeme veľa tekvice, batátov, mrkvy.

JESEŇ

Citlivejšie sú pľúca, hrubé črevo a taktiež koža. Príprava kyslej kapusty. Pridáme viac jemne pikantnej chuti do jedál. Vyradíme zo stravy mliečne výrobky. Častejšie varíme zahutené pokrmy. Využívame varnie jedál z jedného hrnca.

ZIMA

Posilujeme ľadviny a močový mechúr. Varíme všetky druhy fazulí, hlavne liečebné adzuki. Viac pečieme a zapekáme, môžeme smažiť a fritovať. Obmedzíme surovú zeleninu. Úplne vynecháme studené potraviny a nápoje. Dochucujeme častejšie zázvorovou šťavou.

VIDEO: Ako na vyvážený tanier

Naše spaľovanie, hladina cukru v krvi, hormonálna rovnováha záleží od toho, čo máme na tanieri. Pomery rozhodujú. Nemusíme však vážiť a počítať kalórie. Bude nám stačiť naša hrsť a dlaň.

Toto video nájdete aj medzi videonávodmi.

Videonávody z mojej kuchyne

O bylinkách, strukovinách, základná príprava strukovín

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Tajomstvo dobrého jedla + videorecept na Dhal z červenej šošovice

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Vstúpte do uzatvorenej skupiny na FB

Bola vytvorená len pre tento online kurz varenia. Ideálne miesto na vaše otázky, podporu a inšpiráciu.