Varíme s radosťou
PRE VAŠE ZDRAVIE A DOBRÚ NÁLADU
Pozrite si úvodné video
Podľa neho sa veľmi rýchlo zorientujete a budete vedieť čo a ako 🙂
Ako podporiť imunitu a emočnú stabilitu
Pečeň patrí medzi jangové horúce orgány-chybička vo videu. Neviem prečo som povedala jinové, snáď mi to prepáčite 🙂
Dôkladná príprava je základ úspechu
Ak ste tu prvý krát začnite na tejto stránke. Kliknite na tlačítko nižšie a prečítajte si pokyny.
Video, ktoré som nahrávala do očisty a lepšie vám pomôže zorientovať sa v nákupných zoznamoch a potravinách.
Na prvý pohľad sa tento spôsob stravovania môže zdať zložitý. Keď to však začnete vnímať, sami uvidíte, že to nie je žiadna veda.
Vyberte si, čo práve hľadáte
Máte niekoľko možností:
- Ak ste tu prvý krát a so zdravším spôsobom stravovania začínate, začnite elementom Zem.
- Alebo môžete začať ročným obdobím, ktoré práve máme.
- Ak máte prvé skúsenosti so spôsobom stravovania a máte od svojho terapeuta výsledky oslabených elementov, začnite práve tam.
- Veľmi dôležité je začať základnými pokynmi, ktoré boli uvedené vyžšie na nástenke.
- Kliknutím na tlačítko v tabuľke niššie sa dostanete k hľadanému elementu.
- Túto tabuľku nájdete aj samostatne pod názvom ELEMENTY ZDRAVIA v hlavičke webu.
JAR
Pečeň a žlčník sú citlivejšie. Zaraďujeme všetko zelené. Preferujeme klíčenie a naparovanie. Obmedzíme prípravu v trúbe. Denne zaraďujeme kyslé chute a pickles. Najvhodnejšie obdobie pre regeneráciu a očistu.
LETO
Srdce a tenké črevo sú citlivejšie. Sústredíme sa viac na horké a pražené chute. Môžeme si dovoliť viac surovej zeleniny alebo ju veľmi krátko povaríme. Vyhýbame sa mastným pokrmom. Zaradzujeme viac tofu pre jeho ochladzujúci efekt. Vytvárame pestré a farebné taniere.
BABIE LETO
Posilujeme slezinu, slinivku, žalúdok. Uprednostňujeme varenie vo vode. Pridávame viac sladkej chuti vo forme zeleninových jedál a obilnín. Vyhýbame sa cukru. Zaradzujeme veľa tekvice, batátov, mrkvy.
JESEŇ
Citlivejšie sú pľúca, hrubé črevo a taktiež koža. Príprava kyslej kapusty. Pridáme viac jemne pikantnej chuti do jedál. Vyradíme zo stravy mliečne výrobky. Častejšie varíme zahutené pokrmy. Využívame varnie jedál z jedného hrnca.
ZIMA
Posilujeme ľadviny a močový mechúr. Varíme všetky druhy fazulí, hlavne liečebné adzuki. Viac pečieme a zapekáme, môžeme smažiť a fritovať. Obmedzíme surovú zeleninu. Úplne vynecháme studené potraviny a nápoje. Dochucujeme častejšie zázvorovou šťavou.
VIDEO: Ako na vyvážený tanier
Naše spaľovanie, hladina cukru v krvi, hormonálna rovnováha záleží od toho, čo máme na tanieri. Pomery rozhodujú. Nemusíme však vážiť a počítať kalórie. Bude nám stačiť naša hrsť a dlaň.
Toto video nájdete aj medzi videonávodmi.
Videonávody z mojej kuchyne
O bylinkách, strukovinách, základná príprava strukovín
Tajomstvo dobrého jedla + videorecept na Dhal z červenej šošovice
Vstúpte do uzatvorenej skupiny na FB
Bola vytvorená len pre tento online kurz varenia. Ideálne miesto na vaše otázky, podporu a inšpiráciu.