Točíš sa v bludnom kruhu diét a snažíš sa schudnúť? Si presvedčená, že v pokročilom veku sa to už nedá? 

Prečo telo nechce chudnúť

Pozri si záznam webinára, kde zdieľam moju cestu. Som presvedčená, že keď človek chce, tak cestu si nájde.

Táto ponuka je časovo obmedzená!

Raňajková ovsenná kaša s jablkom a škoricou

Recept celoročný, vhodný pri chudnutí

V mojich začiatkoch zmeny stravovania mi celkom trvalo naučiť sa jesť ovsenné vločky na raňajky. Momentálne často varím kaše z celého zrna, ale začínala som takto. Nevedela som ich pripraviť, nechutili mi, kombinovala som ich ráno s obyčajným kravským mliekom. Skrátka, keď sa na to pozriem s týmito vedomosťami, tak som robila veľa chýb pri príprave. 

A prečo jesť ovsenné vločky? 

Sú vynikajúcim pomocníkom pri chudnutí – sú zdrojom kompletných sacharidov a rozpustnej vlákniny, ktorá vám pomôže regulovať hladinu cukru v krvi. Okrem sacharidov v nich nájdete aj rastlinné bielkoviny a nenasýtené mastné kyseliny. Z vitamínov sú najviac zastúpené B1, B6 a kyselina listová, z minerálnych látok zinok, horčík, železo a selén. V praxi to znamená zlepšenie látkovej výmeny, silnú imunitu, zdravé nechty a vlasy, nižšiu únavu a menej stresu.Ovsené vločky obsahujú aj betaglukány, ktoré majú pozitívny vplyv na srdce a cievy. Znižujú cholesterol aj riziko vzniku infarktu. Prehľadové štúdie z posledných rokov navyše naznačujú, že betaglukány podporujú pocit sýtosti. 

Ak ešte neraňajkujete teplé raňajky, naučte sa jesť ovsenné vločky - pomôžu vám schudnúť. Čo sa však ráno doporučuje k ovsenným vločkám pri chudnutí? Nesmie chýbať ani dávka bielkovín. Keďže chceme dodržať aj pravidlá dietiky čínskej a naše orgány neochladzovať, ale harmonizovať, tak sa budeme vyhýbať aj kravskému mlieku. Namiesto toho doporučujem použiť rastlinné mlieko alebo vodu. Aby sme trávenie trávenie poriadne naštartovali, tak v takejto kaši nesmie chýbať ceylónska škorica. 

Takto pripravená raňajková kaša je vyvážená, pohladká naše orgány stredu, rozhýbe trávenie a podporí metabolizmus. 

Čo potrebujeme na 1porciu:

  • 3 vrchovaté polievkové lyžice ovsenných vločiek
  • 30gr slnečnicových semiačok a mandlí
  • 1/2 hrnčeka rastlinného mlieka
  • 1 jablko
  • 1/2 čl ceylónskej škorice
  • 1PL masla alebo olivového oleja
  • sladidlo podľa chuti / ryžový sirup, čakankový sirup, xylitol, med...../

Postup:

Večer si namočíme slnečnicové semiačka spolu s mandľami do slanej vody. Ráno len prepláchneme.

Ovsenné vločky zmiešame s rastlinným mliekom, soľou a varíme na miernom ohni 5minút.

Jablko umyjeme a môžeme buď nastrúhať na strúhadle alebo nakrájať na malé kocky. Jedna verzia prípravy je taká, že jablko vmiešame priamo do uvarenej kaše spolu s prepláchnutými semiačkami, pridáme škoricu a povaríme tri minútky. V prípade potreby dosladíme a môžeme konzumovať.

Druhá verzia je taká, že nakrájané jablko dáme opiecť na olej alebo prepustené maslo, posypeme hojne škoricou, primiešame semiačka a mandle a túto zmes pridáme na uvarené ovsenné vločky.

Vyskúšajte liečivú kašu z pomalého hrnca:

VITAJTE NA MOJOM BLOGU!

Som Alenka, varím chutné pokrmy zo skutočných potravín. Dúfam, že to začne baviť aj vás 🙂

STIAHNITE SI ZDARMA

Zadajte svoj email a stiahnite si PDF na podporu imunity zdarma.