Domáca chrumkavá granola
Autor: Alena Dudášová Pridané dňa: 13. 10. 2020
Domáce granoly sú chrumkavé a si ich obľúbite, lebo budete vedieť, čo ste do nich dali. Hlavne žiadne éčka a nezdravé tuky. U nás doma sa osvedčila na oživenie raňajkových kaší alebo len tak do rastlinného mlieka. Sladila som domácim medom a tuková zložka - kokosový olej. Nemusíte šetriť ani medom ani olejom.
Čo potrebujeme:
- 2hrnčeky ovsenných vločiek
- 1hrnček orechov podľa chuti
- 1 hrnček sušeného ovocia
- vanilková esencia
- 2PL medu
- 2PL kokosového oleja
- Škorica a kardamón
Postup:
Zmes zmiešajte v miske a pridajte nakoniec tuk a med. Poriadne premiešajte rukami, ono sa to bude lepiť na prsty 🙂
Dajte na plech vystlaný papierom a pečte vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 15 - 20minút. Hotovú granolu nechajte poriadne vychladnúť a uskladnite v uzavierateľných nádobách. Ak chcete aby vydržala dlhšie môžete skladovať v chladničke. Vydrží aj tri týždne. Pridávajte ako pochutinu na obilné raňajkové kaše alebo len tak na chrumkanie.
Na jar a v lete je vynikajúca fermentovaná ovsenná kaša. Prikladám vám videorecept.
Fermentovaná ovsenná kaša
AHOJ, JA SOM ALENA
Píšem skvelé recepty a tvorím online programy na vytvorenie vyváženého sezónneho jedálnička.
STIAHNITE SI ZDARMA
Zadajte svoj email a stiahnite si PDF na podporu imunity zdarma.
ZÍSKAJ NÁVOD NA RYŽOVÚ OČISTU ZDARMA <<<