Domáca chrumkavá granola

Autor: Alena Dudášová             Pridané dňa: 13. 10. 2020

Domáce granoly sú chrumkavé a si ich obľúbite, lebo budete vedieť, čo ste do nich dali. Hlavne žiadne éčka a nezdravé tuky. U nás doma sa osvedčila na oživenie raňajkových kaší alebo len tak do rastlinného mlieka. Sladila som domácim medom a tuková zložka - kokosový olej. Nemusíte šetriť ani medom ani olejom.

Čo potrebujeme:

  • 2hrnčeky ovsenných vločiek
  • 1hrnček orechov podľa chuti
  • 1 hrnček sušeného ovocia
  • vanilková esencia
  • 2PL medu
  • 2PL kokosového oleja
  • Škorica a kardamón

Postup:

Zmes zmiešajte v miske a pridajte nakoniec tuk a med. Poriadne premiešajte rukami, ono sa to bude lepiť na prsty 🙂

Dajte na plech vystlaný papierom a pečte vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 15 - 20minút. Hotovú granolu nechajte poriadne vychladnúť a uskladnite v uzavierateľných nádobách. Ak chcete aby vydržala dlhšie môžete skladovať v chladničke. Vydrží aj tri týždne. Pridávajte ako pochutinu na obilné raňajkové kaše alebo len tak na chrumkanie.

Na jar a v lete je vynikajúca fermentovaná ovsenná kaša. Prikladám vám videorecept.

Fermentovaná ovsenná kaša

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

AHOJ, JA SOM ALENA

Píšem skvelé recepty a tvorím online programy na vytvorenie vyváženého sezónneho jedálnička.

STIAHNITE SI ZDARMA

Zadajte svoj email a stiahnite si PDF na podporu imunity zdarma.

ZÍSKAJ NÁVOD NA RYŽOVÚ OČISTU ZDARMA <<<