Domáca chrumkavá granola

Autor: Alena Dudášová             Pridané dňa: 13. 10. 2020

Domáce granoly sú chrumkavé a si ich obľúbite, lebo budete vedieť, čo ste do nich dali. Hlavne žiadne éčka a nezdravé tuky. U nás doma sa osvedčila na oživenie raňajkových kaší alebo len tak do rastlinného mlieka. Sladila som domácim medom a tuková zložka - kokosový olej. Nemusíte šetriť ani medom ani olejom.

Čo potrebujeme:

  • 2hrnčeky ovsenných vločiek
  • 1hrnček orechov podľa chuti
  • 1 hrnček sušeného ovocia
  • vanilková esencia
  • 2PL medu
  • 2PL kokosového oleja
  • Škorica a kardamón

Postup:

Zmes zmiešajte v miske a pridajte nakoniec tuk a med. Poriadne premiešajte rukami, ono sa to bude lepiť na prsty 🙂

Dajte na plech vystlaný papierom a pečte vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 15 - 20minút. Hotovú granolu nechajte poriadne vychladnúť a uskladnite v uzavierateľných nádobách. Ak chcete aby vydržala dlhšie môžete skladovať v chladničke. Vydrží aj tri týždne. Pridávajte ako pochutinu na obilné raňajkové kaše alebo len tak na chrumkanie.

Na jar a v lete je vynikajúca fermentovaná ovsenná kaša. Prikladám vám videorecept.

Fermentovaná ovsenná kaša

AHOJ, JA SOM ALENA

Píšem skvelé recepty a tvorím online programy na vytvorenie vyváženého sezónneho jedálnička.

STIAHNITE SI ZDARMA

Zadajte svoj email a stiahnite si PDF na podporu imunity zdarma.

ZÍSKAJ NÁVOD NA RYŽOVÚ OČISTU ZDARMA <<<