Cícerové karbonátky

Autor: Alena Dudášová             Pridané dňa: 18 10. 2022

Od obeda sa sem chystám pridať jeden skvelý recept, ktorý využijete v nasledujúcich dňoch. Je veľmi chutný, môžete konzumovať aj nastudeno len tak so šalátom, môžete vziať do krabičky, môžete zabaliť a odložiť do chladničky a na druhý deň konzumovať. Placky cícerové na spôsob fallafelu a pre odľahčenie pečené v rúre. Doporučujem.

Čo potrebujeme:

  • 250gr cíceru
  • 3ks mrkva
  • 2ks varené zemiaky
  • 1ks cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, štipka kurkumy, rímsky kmín - mletý
  • petržlenová alebo koriandrová vňaťka

Postup:

Večer namočíme cícer s lyžicou soli a lyžicou jablčného octu. Ráno vodu zlejeme a cícer dáme do mixéra alebo do misky. Pridáme koreniny, cibuľu a cesnak a strochou vody a olivovým olejom rozmixujeme. Uvarené zemiaky a mrkvu nastrúhame na hrubšom strúhadle a primiešame k cícerovej zmesi. Ak je zmes stále redšia, môžeme prihustiť ryyžovou múkou do konzistencie na karbanátky. Zo zmesi tvoríme mokrými rukami guľky, ktoré ukladáme na papier na pečenie a jemne rukou pritlačíme. Potrieme olivovým olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 185st asi 35minút.
Dobrú chuť! 

VITAJTE NA MOJOM BLOGU!

Volám sa Alena. Píšem skvelé recepty a tvorím online programy na vytvorenie vyváženého sezónneho jedálnička. Som odborníčka vo výžive podľa piatich elementov.

STIAHNITE SI ZDARMA

Zadajte svoj email a stiahnite si PDF na podporu imunity zdarma.


s morčacím mäsom, brokolicou a batátmi
medovníčky, vanilkové rožky, mrkvové šatôčky....