Cícerové karbonátky
Autor: Alena Dudášová Pridané dňa: 18 10. 2022
Od obeda sa sem chystám pridať jeden skvelý recept, ktorý využijete v nasledujúcich dňoch. Je veľmi chutný, môžete konzumovať aj nastudeno len tak so šalátom, môžete vziať do krabičky, môžete zabaliť a odložiť do chladničky a na druhý deň konzumovať. Placky cícerové na spôsob fallafelu a pre odľahčenie pečené v rúre. Doporučujem.
Čo potrebujeme:
- 250gr cíceru
- 3ks mrkva
- 2ks varené zemiaky
- 1ks cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, štipka kurkumy, rímsky kmín - mletý
- petržlenová alebo koriandrová vňaťka
Postup:
Večer namočíme cícer s lyžicou soli a lyžicou jablčného octu. Ráno vodu zlejeme a cícer dáme do mixéra alebo do misky. Pridáme koreniny, cibuľu a cesnak a strochou vody a olivovým olejom rozmixujeme. Uvarené zemiaky a mrkvu nastrúhame na hrubšom strúhadle a primiešame k cícerovej zmesi. Ak je zmes stále redšia, môžeme prihustiť ryyžovou múkou do konzistencie na karbanátky. Zo zmesi tvoríme mokrými rukami guľky, ktoré ukladáme na papier na pečenie a jemne rukou pritlačíme. Potrieme olivovým olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 185st asi 35minút.
Dobrú chuť!
VITAJTE NA MOJOM BLOGU!
Volám sa Alena. Píšem skvelé recepty a tvorím online programy na vytvorenie vyváženého sezónneho jedálnička. Som odborníčka vo výžive podľa piatich elementov.
STIAHNITE SI ZDARMA
Zadajte svoj email a stiahnite si PDF na podporu imunity zdarma.