Výdatná polievka s morčacím mäsom, brokolicou a batátmi

Prichádza obdobie zimy, kedy s polievkami nič nepokazíme na raňajky, na obed, ani na večeru Čo som sa naučila ja - pripraviť si polievku ako plnohodnotný, vyvážený, jemne zahrievajúci pokrm. Plnohodnotný znamená, že polievku varím väčšinou z vývaru a tak podporujem najmä orgány obličiek a vlastne celý okruh. Práve jeseň a zima je obdobím, kedy sa nám minerály, stopové prvky z potravy dostanú do tých najhlbších časti tela. Telíčko si ukladá na celý rok ( presne tak to funguje aj v prírode, keď si všimnete).
Vyvážený - pokrm obsahuje sacharidy - väčšinou z množstva zeleniny, bielkoviny - do vývaru pridávam morčacie, kuracie alebo kvalitné hovädzie mäso.
A v zime rada pridávam zázvor, trochu chilli alebo iné zahrievajúce korenie.

Cez víkend som bola na školení cvičenia SM-systém a potrebovala niečo na tanier, čo mi dobije energiu a zároveň nebudem tráviť čas pri sporáku, lebo celý deň som bola vlastne mimo
V piatok som si urobila hustú polievku z vývaru so zázvorom, kokosovým mliekom a celou brokolicou ( zasa, aby mi to aj chutilo :))

Čo potrebujeme:

  • 1/2kg morčacieho (alebo iného) kvalitného mäsa
  • 2 plátky zázvoru
  • 1 väčšia cibuľa
  • plátok morskej riasy
  • 1PL prepusteného masla alebo olivového oleja
  • 1ks brokolica čerstvá
  • 2ks batáty
  • šampiňóny
  • čerstvý koriander
  • plechovka kokosového mlieka
  • soľ, mleté čierne korenie, štipka rasce, chilli
  • pár kvapiek citrónu

Postup:

Cibulu osmahneme na oleji, mäso umyjeme, dáme do hrnca tiež trochu osmahnúť a celé to zalejeme vodou a necháme povariť. Pridáme rascu a morskú riasu.

Medzitým rozoberieme brokolice, stonku dáme variť do polievky a asi po pol hodinke pridáme ostatnú brokolicu. Celé to ešte chvíľu povaríme, až pokým brokolica nezmäkne. Vyberieme mäso, pridáme kokosové mlieko a polievku mixneme dohladka.Dochutíme soľou, korením, chilli, citrónom a čerstvým koriandrom.

Zvlášť na panvičke opečieme dva batáty, ktoré sme nakrájali na kocky a pri podávaní pridáme do polievky spolu s kúskami natrhaného mäska.
Ostatné mäsko odložíme a polievku si môžeme dať druhý deň na raňajky s pridaním na panvičke osmahnutého mäska, šampiňónov a zeleniny podľa toho, čo práve máme - ja som dala druhý deň veľa šampiňónov a pack choi.

Mňamková je s takým ázijským nádychom Ak máte radi také chute, tak mňamka veľká.
Navyše táto polievka okrem toho, že je krásne harmonizačná, tak spĺňa všetky atribúty metabolicky ústretového pokrmu vhodného pri chudnutí. Možno by som toho mlieka ubrala, ale inak v pohode. Mäsko je chudé, zeleniny je tam kopec nemáte čo pokaziť Vyskúšajte!

TIP: Vegáni môžu použiť namiesto mäska tofu alebo myslím, že by kľudne mohla byť veľká bango fazuľa. V tom prípade určite nevynechajte morské riasy a pridajte viac zeleniny do základného vývaru.

Zimné recepty na podporu energie okruhu obličiek, teda naše energie a vitality nájdete v kurze:

Ako si vyskladať vyvážený (redukčný) jedálniček na zimu

Kurz mal svoj prvý beh teraz v novembri, zúčastnilo sa ho 47 žien a ohlasy na kurz boli len pozitívne. Preto v januári 2022 si kurz zopakujeme. Trvá štrnásť dní a vy už nebudete nikdy potrebovať žiadneho výživového poradcu. Naučíte sa všetko potrebné postupne krok po kroku. Čaká na vás viac ako 25 vyvážených harmonizačných receptov.

VITAJTE NA MOJOM BLOGU!

Ahoj! Volám sa Alenka, tvorím chutné harmonizačné recepty, varím, prevádzkujem reštauráciu a užívam život. Poď nabrať aj ty inšpiráciu 🙂

STIAHNITE SI ZDARMA

Zadajte svoj email a stiahnite si PDF na podporu imunity zdarma.

Ostatné recepty: