Točíš sa v bludnom kruhu diét a snažíš sa schudnúť? Si presvedčená, že v pokročilom veku sa to už nedá? 

Prečo telo nechce chudnúť

Pozri si záznam webinára, kde zdieľam moju cestu. Som presvedčená, že keď človek chce, tak cestu si nájde.

Táto ponuka je časovo obmedzená!

Ryžové rezance s cícerom a zeleninou v kari omáčke (celoročný)

Autor: Alena Dudášová             Pridané dňa: 20. 12. 2021

Ďalší skvelý recept, ktorý vznikol pri upratovaní chladničky. Našla som v nej pór, žltú papriku, mrkva tam je vždy a trochu uvareného cíceru. A potrebovala som rýchlovku. Strukoviny si väčšinou uvarím do zásoby a francúzskou sterilizáciou si ich uskladním. Vydržia v chladničke niekoľko týždňov. Recept je šmrncnutý áziou, všetky suroviny sú u nás veľmi ľahko dostupné. Snažila som sa pokrm vyvážiť a príprava vám nezaberie viac ako 20minút.

Čo potrebujeme:

  • 1ks pór nakrájaný na pásiky
  • 1ks mrkva očistená a nakrájaná na menšie kolieska
  • 1ks žltá paprika nakrájaná na pásiky
  • 1ks cesnak očistený a nakrájaný nadrobno
  • plátok zázvoru
  • 1čl žltej kari pasty alebo kari korenie
  • trochu rímskeho kmínu
  • 1 hrnček uvareného cíceru
  • 1/2 plechovky kokosového mlieka
  • štipka chilly
  • 1PL prepusteného masla
  • soľ, shoyu omáčka 1PL

Postup:

1. Pór a mrkvu dáme opekať na prepustené maslo. Medzitým si nakrájame papriku a zázvor na plátky.

2. Ryžové rezance uvaríme podľa návodu na obale.

3. Keď je pór takmer hotový, pridáme papriku,zázvor, cesnak, uvarený cícer, kari pastu a ostatné koreniny, jemne zmes osolíme. Chvíľu ešte opekáme a podlejeme kokosovým mliekom. Spolu povaríme asi 4minútky, pokým sa chute neproprepájajú a zelenina nazmäkne. 

4. Do zmesi pridáme uvarené ryžové rezance, poriadne premiešame a odstavíme zo zdroja tepla.

5. Pri podávaní sypeme čerstvým koriandrom, ktorý sa výborne hodí alebo mladou cibuľkou a pokvapkáme citrónom. 

 

Ako jesť?

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video