Ryžové rezance s cícerom a zeleninou v kari omáčke (celoročný)
Autor: Alena Dudášová Pridané dňa: 20. 12. 2021
Ďalší skvelý recept, ktorý vznikol pri upratovaní chladničky. Našla som v nej pór, žltú papriku, mrkva tam je vždy a trochu uvareného cíceru. A potrebovala som rýchlovku. Strukoviny si väčšinou uvarím do zásoby a francúzskou sterilizáciou si ich uskladním. Vydržia v chladničke niekoľko týždňov. Recept je šmrncnutý áziou, všetky suroviny sú u nás veľmi ľahko dostupné. Snažila som sa pokrm vyvážiť a príprava vám nezaberie viac ako 20minút.
Čo potrebujeme:
- 1ks pór nakrájaný na pásiky
- 1ks mrkva očistená a nakrájaná na menšie kolieska
- 1ks žltá paprika nakrájaná na pásiky
- 1ks cesnak očistený a nakrájaný nadrobno
- plátok zázvoru
- 1čl žltej kari pasty alebo kari korenie
- trochu rímskeho kmínu
- 1 hrnček uvareného cíceru
- 1/2 plechovky kokosového mlieka
- štipka chilly
- 1PL prepusteného masla
- soľ, shoyu omáčka 1PL
Postup:
1. Pór a mrkvu dáme opekať na prepustené maslo. Medzitým si nakrájame papriku a zázvor na plátky.
2. Ryžové rezance uvaríme podľa návodu na obale.
3. Keď je pór takmer hotový, pridáme papriku,zázvor, cesnak, uvarený cícer, kari pastu a ostatné koreniny, jemne zmes osolíme. Chvíľu ešte opekáme a podlejeme kokosovým mliekom. Spolu povaríme asi 4minútky, pokým sa chute neproprepájajú a zelenina nazmäkne.
4. Do zmesi pridáme uvarené ryžové rezance, poriadne premiešame a odstavíme zo zdroja tepla.
5. Pri podávaní sypeme čerstvým koriandrom, ktorý sa výborne hodí alebo mladou cibuľkou a pokvapkáme citrónom.
Ako jesť?
VITAJTE NA MOJOM BLOGU!
Volám sa Alena. Píšem skvelé recepty a tvorím online programy na vytvorenie vyváženého sezónneho jedálnička.
STIAHNITE SI ZDARMA
Zadajte svoj email a stiahnite si PDF na podporu imunity zdarma.
Ostatné recepty: