Ryžové rezance s cícerom a zeleninou v kari omáčke (celoročný)

Autor: Alena Dudášová             Pridané dňa: 20. 12. 2021

Ďalší skvelý recept, ktorý vznikol pri upratovaní chladničky. Našla som v nej pór, žltú papriku, mrkva tam je vždy a trochu uvareného cíceru. A potrebovala som rýchlovku. Strukoviny si väčšinou uvarím do zásoby a francúzskou sterilizáciou si ich uskladním. Vydržia v chladničke niekoľko týždňov. Recept je šmrncnutý áziou, všetky suroviny sú u nás veľmi ľahko dostupné. Snažila som sa pokrm vyvážiť a príprava vám nezaberie viac ako 20minút.

Čo potrebujeme:

  • 1ks pór nakrájaný na pásiky
  • 1ks mrkva očistená a nakrájaná na menšie kolieska
  • 1ks žltá paprika nakrájaná na pásiky
  • 1ks cesnak očistený a nakrájaný nadrobno
  • plátok zázvoru
  • 1čl žltej kari pasty alebo kari korenie
  • trochu rímskeho kmínu
  • 1 hrnček uvareného cíceru
  • 1/2 plechovky kokosového mlieka
  • štipka chilly
  • 1PL prepusteného masla
  • soľ, shoyu omáčka 1PL

Postup:

1. Pór a mrkvu dáme opekať na prepustené maslo. Medzitým si nakrájame papriku a zázvor na plátky.

2. Ryžové rezance uvaríme podľa návodu na obale.

3. Keď je pór takmer hotový, pridáme papriku,zázvor, cesnak, uvarený cícer, kari pastu a ostatné koreniny, jemne zmes osolíme. Chvíľu ešte opekáme a podlejeme kokosovým mliekom. Spolu povaríme asi 4minútky, pokým sa chute neproprepájajú a zelenina nazmäkne. 

4. Do zmesi pridáme uvarené ryžové rezance, poriadne premiešame a odstavíme zo zdroja tepla.

5. Pri podávaní sypeme čerstvým koriandrom, ktorý sa výborne hodí alebo mladou cibuľkou a pokvapkáme citrónom. 

 

Ako jesť?