Quinoa miska s rukolou, pečenou tekvicou, hruškou a horčicovým dresingom (celoročný)

Autor: Alena Dudášová             Pridané dňa: 13. 11. 2021

Skvelé vyvážený a veľmi chutný tanier. Všetko ingrediencie, ktoré vám pomôžu pri redukcii alebo udržaní váhy. 

Skontrolujte skvelé účinky quinoa zrna z pohľadu čínskej medicíny

Povaha: zahrievajúca, chuť - sladká, kyslá, tropizmus - ľadviny

Účinok: tonifikuje yang ľadvín, funkcie perikardu, posiluje celé telo. Výborná v kombinácii s ostatnými obilninami. Je príbuzná amarantu. Základná obilnina Inkov "matka živiteľka". 

Obsahuje: Najvyšší obsah proteínov, má viac tuku ako ostatné obilniny, 8aminokyselín - rovnako ako potraviny živočíšneho pôvodu, má viac vápnika ako mlieko, je bezlepková. Zdroj železa, fosforu,vit.B, vit.E, K, Zn.

Obsahuje veľa saponínov - je potrebné ju 3-5krát prepláchnuť.

Vyhýbať sa jej konzumácii pri osteoporóze. 

Čo potrebujeme:

  • 3 šálky maslovej tekvice ošúpanej a nakrájanej
  • 1PL olivového oleja
  • 1/2šálky quinoi
  • 2 šálky rukoly
  • 1/2 šálky sušených brusníc
  • 1/2 šálky ružičkového kelu
  • 1 hruška nakrájaná na tenké plátky

Na dresing potrebujeme: 

  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 2PL červeného vínneho octu
  • 1PL dijonskej horčice
  • 1PL javorového sirupu (alebo medu)
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/4lyžičky mletého čierneho korenia

Postup:

1. Rúru predhrejeme na 180stupňov. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie, naukladáme nakrájanú tekvicu, osolíme, pojvapkáme olivovým olejom a pečieme asi 30minút. Vytiahneme ju z rúry a necháme vychladnúť.

2. Quinou prepláchneme aspoň štyri krát, prípadne v sitku pod tečúcou vodou dovtedy, pokým voda netečie čistá. Zalejeme vodou v pomere 1:2 a varíme na miernom ohni 13minút v osolenej vode. Vypneme a necháme pod pokrievkou dôjsť ešte 10minút. (Quinou môžeme podľa princípov integratívnej výživy nafermentovať. Vtedy pripravujeme podľa inštrukcií v sekcii fermentácia obilnín).

3. Do misky rovnomerne rozložíme rukolu, quinou, ružičkový kel, ktorý sme krátko povarili v osolenej vode, sušené brusnice, pečenú tekvicu a nakrájané hrušky.

4.Pred podávaním polejeme horčicovým dresingom. Výborné jedlo plné živín aj do krabičky.

Príprava horčicového dresingu: Všetky suroviny poriadne vyšľaháme, až pokým nebudú mať krémovú konzistenciu dresingu.

Ako jesť?

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

VITAJTE NA MOJOM BLOGU!

Volám sa Alena. Píšem skvelé recepty a tvorím online programy na vytvorenie vyváženého sezónneho jedálnička.

STIAHNITE SI ZDARMA

Zadajte svoj email a stiahnite si PDF na podporu imunity zdarma.

Ostatné recepty: