Skvelé a vyvážené fazuľovo - cviklové karbonátky
Autor: Alena Dudášová Pridané dňa: 14.11.2021

Tento vyvážený recept vznikol do nášho zimného online kurzu. Pri jeho tvorbe som kládla dôraz na to, aby karbonátky boli plnohodnotné jedlo. Stačí pridať ako prílohu kyslú kapustu a máte hotovú večeru. Nezabudnite si pripraviť viac a nachystať na druhý deň do krabičky do práce. Karbanátky vám budú chutiť, lebo sú krásne šťavnaté. Vynikajúco vás zasýtia a navyše sú vhodné do vášho redukčného jedálnička. Benefitom receptu je aj to, že krásne harmonizuje. Podporuje v tele všetkých päť elementov.
Skontrolujte skvelé účinky fazuliek adzuki
Fazule adzuki - okrem toho, že sú plné bielkovín, minerálov, vitamínov, tak majú tropizmus na srdce, tenké črevo, pečeň, slezinu a obličky - posilnime krásne celé telo, chýba iba element kov. Ale keď dáme do jedla veľa cibule, aj element kovu dostane svoju potrebnú dávku.
- sú neutálne až teplé
- majú diuretické, protizápalové účinky, odstraňujú toxíny z tela
- výborné sú pri podpore vylučovania materského mlieka - vývar
- podporujú telesné fluidá
- výborné pri nadúvaní, zvracaní, pri syndrómoch menopazy...
Pre mňa TOP medzi strukovinami a bola by veľká škoda nenaučiť sa ich konzumovať.
Čo potrebujeme:
- 1 šálka uvarených fazuliek adzuki
- 1 šálka uvarenej a nastrúhanej cvikle
- 1 šálka ovsenných vločiek
- 1 šálka nakrájaných šampiňónov
- 2 nožičky stopkového zeleru - nakrájané na malé kocky
- 2PL chia semiačok
- 2 vajcia / alternatíva 2PL pomletých ľanových semiačok/
- 1čl soli
- 1/2 čl mletého čierneho korenia
- 1 čl majoránky
- štipka kurkumy
- Olivový olej lisovaný za studena
- 3strúčiky cesnaku - pretlačené
- 1 menšia cibuľa - nakrájaná nadrobno
Postup:
1. Fazule kvôli stráviteľnosti namočíme na 14hodín do vody, do ktorej sme pridali lyžičku soli a jablčného octu. Potom fazule poriadne prepláchneme a uvaríme spolu s morskou riasou. Nesolíme. Fazule osolíme až po dovarení alebo pri príprave jedla. Hrnček uvarených fazúľ rozmixujeme.
2. Cviklu uvaríme. Trvá to asi tri hodiny. Očistíme a nastrúhame.
3. Stopkový zeler umyjeme a nakrájame na malé kocky.
4. Všetky ingrediencie zmiešame a necháme 5minút odstáť.
5. Rúru predohrejeme na 200stupňov. Plech vystelieme papierom na pečenie.
6. Mokrými rukami tvoríme karbanátky, ktoré uložíme na plech, potrieme olivovým olejom a pečieme v rozohriatej rúre asi 35minút.
6. Podávame s kyslou kapustou alebo pickles.

Chcete vedieť ako vyharmonizovať svoje chute? Už žiadne prehnané chute na sladké!
Tento recept je zo skvelého kurzu
Ako si vyskladať vyvážený (redukčný) jedálniček na zimu
Kurz mal svoj prvý beh teraz v novembri, zúčastnilo sa ho 47žien a ohlasy na kurz boli len pozitívne. Preto v januári 2022 si kurz zopakujeme. Trvá štrnásť dní a vy už nebudete nikdy potrebovať žiadneho výživového poradcu. Naučíte sa všetko potrebné postupne krok po kroku. Čaká na vás viac ako 25 vyvážených harmonizačných receptov.
VITAJTE NA MOJOM BLOGU!
Volám sa Alena. Píšem skvelé recepty a tvorím online programy na vytvorenie vyváženého sezónneho jedálnička. Som odborníčka na výživu podľa piatich elementov.
STIAHNITE SI ZDARMA
Zadajte svoj email a stiahnite si PDF na podporu imunity zdarma.
Všetky recepty: