Kôprová omáčka z cukety
Autor: Alena Dudášová Pridané dňa: 18 10. 2022
Pre milovníkov kôprovej omáčky mám takú trochu zdravšiu verziu plnú zeleniny. Rada robím túto omáčku z cukety.
Čo potrebujeme:
- 1ks cibuľa
- 1 väčšia cuketa nastrúhaná
- trochu rastlinnej smotánky
- soľ
- mleté čierne korenie
- čerstvý kôpor
- na dochutenie - lyžička shoyu omáčky, citrón, prípadne mäd na dosladenie
- voda alebo vývar
Postup:
Na oleji orestujeme cibuľa dozlata, na základ pridáme nastrúhanú cuketu, osolíme, okoreníme, podlejeme vývarom a povaríme asi 10minút. Zmes mixneme ponorným mixérom, zjemníme smotanou a dochutíme. Celkom nakoniec pridáme nakrájaný čerstvý kôpor podľa chuti.
Môžete podávať ako je na fotke s karbonátkami.
Môžete podávať s bango alebo bielou fazuľou.
Môžete podávať s opečeným údeným tempehom.
Môžete podávať s vareným hovädzím mäsom.
Príloha - výborne sa hodia okrem zemiakov aj ovsenné knedlíky. Rýchle a jednoduché.
Vločky sparíme v horúcej vode, pridáme na zlepenie pomleté ľanové semiačko alebo vajíčko. Môžeme pridať aj trochu pohánkovej múky, tá tiež výborne lepí. Tvarujeme malé guľky, ktoré uvaríme v osolenej slanej vode. Hotové sú, keď vyplávajú
VITAJTE NA MOJOM BLOGU!
Volám sa Alena. Píšem skvelé recepty a tvorím online programy na vytvorenie vyváženého sezónneho jedálnička. Som odborníčka vo výžive podľa piatich elementov.
STIAHNITE SI ZDARMA
Zadajte svoj email a stiahnite si PDF na podporu imunity zdarma.
Ostatné recepty: