Kôprová omáčka z cukety

Autor: Alena Dudášová             Pridané dňa: 18 10. 2022

Pre milovníkov kôprovej omáčky mám takú trochu zdravšiu verziu plnú zeleniny. Rada robím túto omáčku z cukety.

Čo potrebujeme:

  • 1ks cibuľa
  • 1 väčšia cuketa nastrúhaná
  • trochu rastlinnej smotánky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • čerstvý kôpor
  • na dochutenie - lyžička shoyu omáčky, citrón, prípadne mäd na dosladenie
  • voda alebo vývar

Postup:

Na oleji orestujeme cibuľa dozlata, na základ pridáme nastrúhanú cuketu, osolíme, okoreníme, podlejeme vývarom a povaríme asi 10minút. Zmes mixneme ponorným mixérom, zjemníme smotanou a dochutíme. Celkom nakoniec pridáme nakrájaný čerstvý kôpor podľa chuti.

Môžete podávať ako je na fotke s karbonátkami.
Môžete podávať s bango alebo bielou fazuľou.
Môžete podávať s opečeným údeným tempehom.
Môžete podávať s vareným hovädzím mäsom.

Príloha - výborne sa hodia okrem zemiakov aj ovsenné knedlíky. Rýchle a jednoduché.
Vločky sparíme v horúcej vode, pridáme na zlepenie pomleté ľanové semiačko alebo vajíčko. Môžeme pridať aj trochu pohánkovej múky, tá tiež výborne lepí. Tvarujeme malé guľky, ktoré uvaríme v osolenej slanej vode. Hotové sú, keď vyplávajú 

VITAJTE NA MOJOM BLOGU!

Volám sa Alena. Píšem skvelé recepty a tvorím online programy na vytvorenie vyváženého sezónneho jedálnička. Som odborníčka vo výžive podľa piatich elementov.

STIAHNITE SI ZDARMA

Zadajte svoj email a stiahnite si PDF na podporu imunity zdarma.

Ostatné recepty:


s morčacím mäsom, brokolicou a batátmi
medovníčky, vanilkové rožky, mrkvové šatôčky....